tisdag 20 maj 2014

Omvärldsspaning och marknadsföring

Kurskamraters feed-back på vår blogg-idé
#skolchatt à la IRL. I bilen babblar vi om skolutveckling, spännande idéer - vår idé: Lillhagas Lärande Lärare. Idag är det sista kurstillfället av fem i Skolverkets kurs Entreprenöriellt lärande. Redovisningsdag.

Individuellt eller i par eller grupp ska ett projektarbete inom ramen för entreprenöriellt lärande ha startats upp och sjösatts (gärna också utvärderats) under terminen. Vi valde att göra vår lärande-blogg för att tänka lite innovativt om lärares egen inlärning och vidareföring, om det där att "sharing is caring" och att en vi-känsla liksom kan smyga sig på av bara farten. Om den används! Om bloggen fylls med spännande saker, stort och smått, lyckat och misslyckat, och klok respons via kommentarer, vad kan det leda till?  Om vi vidareutvecklar, hittar nya former, nya samarbetspartners, vågar testa? Liksom, kom-an-då!

Vi har så mycket att ge. Och vi kan låta andra se på det. T ex så har våra kurskamrater berömt och fått webbadressen för att få inspiration av den för att sen reflektera och hitta sin egen skola/förskolas sätt. I gengäld fick vi ta del av hur skolor jobbar klokt med att koppla samman skola och arbetsliv, om hur andra skolor jobbar med entreprenöriella förmågor och kompetenser ( t ex kreativitet, reflektion, innovation, företagssamhet, samarbete). 

Skulle det inte vara toppen om andra skolor lär av oss, och vi får ta del och följa andra skolor? Alla möjligheter finns. Men vi måste vilja. Och vi vuxna måste också vara, såsom vi gärna vill att våra elever ska vara. företagsamma!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar